homecontact

logo

Lesinhoud

Mijn yogalessen bestaan uit een aantal elementen, welke gezamenlijk eenheid en ritme geven binnen één les.

Doorgaans beginnen we met aardeoefeningen, ondersteund door de adem. Deze aanvang, om even tot jezelf te komen in het hier en nu. Het voorgaande gebeuren van je af te laten glijden. Je te verenigen met hét moment, zonder vooruitgaande gedachten.

Daarop volgen de balansoefeningen. Door toenemende concentratie (het binden van het denkvermogen aan één plaats) en het afsluiten (of jezelf afsluiten) van omgevingsfactoren werk je naar een optimale balanshouding. Je verhoogt je focus en brengt je aandacht naar binnen.

We vervolgen met losmaakoefeningen, met als doel je lichaam te verwarmen. Deze ter voorbereiding van de uitgebreidere yogahoudingen en om blessures te voorkomen.

De yogahoudingen gaan regelmatig van staand, zittend, naar liggend. De oefeningen zijn niet het doel, maar een middel om toegang te krijgen tot een dieper innerlijk bewustzijn.

Middels meditatie leren we ons denken ‘uit te schakelen’ als we het niet nodig hebben. We kunnen er dan weer veel beter gebruik van maken wanneer wij het weer ‘inschakelen’. Dit werkt bijzonder vredig, kalmerend en verfrissend. Hiermee stabiliseren we de geest. Het gevolg is mentale kracht, die zich dan weer meedeelt aan het gehele lichaam. Het geeft alertheid, helderheid en ontspanning.

Tot slot de ontspanning, die ingesproken wordt, soms met behulp van visualisaties en muziek. De ontspanning zorgt voor een diepgaandere uitwerking van voorgaande oefeningen, om vervolgens in een diepe rust weer nieuwe energie op te doen.

yoga geldrop eindhoven les
 
Copyright de yogaboom.com Logon